Тимчасовий повірений України викликаний до МЗС Ірану після коментарів Подоляка

Читать на русском
Тимчасового повіреного України викликали на зустріч до МЗС Ірану після нещодавніх заяв радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка щодо нічних вибухів в країні.

Тимчасового повіреного України викликали на зустріч до МЗС Ірану після нещодавніх заяв радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка щодо нічних вибухів в країні.

Про це повідомив у фейсбуці речник МЗС України Олег Ніколенко в понеділок, 30 січня.

Він нагадав, що у Києві неодноразово застерігали Іран від наслідків допомоги рф.

У Повітряних силах ЗСУ відреагували на нічні вибухи в ІраніНічні події в Ірані демонструють наслідки політики керівництва країни - зокрема Тегеран продовжує підтримувати москву в її агресії, надаючи озброєння.

«Україна не одноразово застерігала Іран: наслідки за підтримку агресії проти України будуть набагато масштабнішими, ніж вигода від співпраці з росією», - заявив Ніколенко.

Він також додав, що Україна не знає причин вибухів на іранських об'єктах.

«Але як каже перська народна мудрість: не роби іншому зла, й собі не нашкодиш», - наголосив речник МЗС.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

За даними західних ЗМІ, 30 січня МЗС Ірану викликало тимчасового повіреного у справах України в Тегерані через коментар радника голови Офісу президента Михайла Подоляка щодо приводу удару безпілотників по військовому заводу в центральній іранській провінції Ісфахан.

«В Україні, яка звинувачує Іран у постачанні росії сотень безпілотних літальних апаратів для завдання ударів по цивільних об'єктах в українських містах, віддалених від фронту, старший помічник президента Володимира Зеленського безпосередньо пов'язав інцидент з війною там (в Україні. — ред.)», - цитують ЗМІ повідомлення іранського МЗС.

У неділю, 29 січня, радник глави офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував вибухи в Ірані.

«Вибухова ніч в Ірані: дронові та ракетні виробництва, нафтопереробка. Україна ж попереджала», - написав тоді Подоляк, що й збентежило керівництво Ірану після вибухів на території країни.

Пізнього вечора 28 січня стало відомо, що в Ірані сталися потужні вибухи на оборонному заводі в місті Ісфахан у центральній частині країни. Крім того, під ударом невідомих БПЛА опинилися інші військові та промислові об'єкти у мінімум п'яти містах.

Нагадаємо, США допускають військову операцію проти Ірану, щоби не дати йому отримати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: