У росії закінчуються запаси іранських дронів – ISW

Читать на русском
Запасів іранських дронів у росії вистачить лише на кілька великих атак. Але це якщо рф не отримала або скоро не отримає нову партію – нещодавно Володін зустрічався з президентом Ірану.

У росії вичерпуються запаси іранських дронів-камікадзе – їх залишилося лише на кілька масштабних ударів.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомляв, що станом на 7 січня у російських військ залишалося 90 безпілотників іранського виробництва.

Атаки дронів-камікадзе: скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУУкраїна збила понад 500 іранських дронів-камікадзе з моменту їх першого застосування росією. Динаміка знищення Шахедів – на інфографіці.

«Російські сили мають достатньо безпілотників лише для ще кількох великомасштабних ударів, якщо вони не отримали або скоро отримають нову партію з Ірану. Голова російської держдуми В'ячеслав Володін зустрівся з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі у Тегерані 23 січня, щоб розширити двосторонню співпрацю. Переговори, можливо, включали обговорення постачання іранських систем озброєнь до росії», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, у ніч проти 26 січня російські окупанти знову атакували Україну іранськими дронами-камікадзе. ЗСУ збили 24 із 24 запущених безпілотників.

За оцінкою ISW на початок року, якщо російські війська запускатимуть дрони тими самими темпами, що у вересні-грудні, вони використають їх до травня.

На інфографіці «Слово і діло» – скільки іранських «Шахедів» збили ЗСУ станом на середину січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: