Погрожував ракетним ударом: Джонсон розповів про дзвінок путіну напередодні вторгнення в Україну

Читать на русском
Борис Джонсон розповів, що напередодні повномасштабного вторгнення в Україну путін провів з ним телефонну розмову, під час якої погрожував ракетним ударом.
Sky News

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, що президент рф володимир путін погрожував йому ракетним ударом під час телефонної розмови напередодні початку повномасштабної війни.

Джонсон розповів про це у документальному фільмі «Путін проти Заходу», який вийде 30 січня на ВВС.

Довга телефонна розмова між лідерами відбулася у лютому 2022-го, а коментар президента росії пролунав після попередження Джонсона про те, що війна в Україні матиме катастрофічні наслідки.

Впевнений, що програти не може: путін планує новий наступ до весни та готовий до великих втрат – BloombergПутін готує новий наступ в Україні у лютому-березні. Він вважає, що переважаючі сили та готовність росії прийняти найбільші з часів Другої світової війни втрати, дозволять перемогти.

«У якийсь момент він ніби пригрозив мені і сказав: «Борис, я не хочу завдавати тобі болю, але з ракетою це займе всього хвилину», або щось у цьому дусі», – процитував Джонсон путіна.

«Але я думаю, судячи з його дуже розслабленого тону, і з тієї відстороненості, яка в нього була, він просто підіграв моїм спробам змусити його вести переговори», – додав колишній прем'єр.

Джонсон також розповів, що намагався донести до путіна, що Україна найближчим часом не вступить в НАТО.

«Він сказав: «Борис, ви кажете, що Україна не збирається вступати в НАТО найближчим часом. Що означає найближчим часом? І я сказав: «Ну, вона не збирається вступати в НАТО в найближчому майбутньому. Ви це чудово знаєте», – розповів експрем'єр.

Нагадаємо, раніше в інтерв'ю Джонсон розповідав про настрої західних країн напередодні 24 лютого. За його словами, Франція не вірила в перспективу повномасштабного російського вторгнення, а Німеччина «надавала перевагу швидкій воєнній поразці України тривалому конфлікту».

Джонсон також заявив, що війна путіна зміцнила НАТО та наблизила Україну до членства в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: