Джонсон знову відвідав Україну: деталі

Читать на русском
Колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у неділю, 22 січня знову відвідав Україну. Зокрема, він побував в Бучі та Бородянці Київської області.
Reuters

Колишній прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у неділю, 22 січня знову відвідав Україну. Зокрема, він побував в Бучі та Бородянці Київської області.

Про це заявили журналісти в етері телемарафону.

У неділю, 22 січня, Борис Джонсон побував у Бучі та Бородянці Київської області.

Він оглянув наслідки російських бомбардувань. Під час візиту колишній прем’єр цікавився скільки людей загинуло під час окупації та яка кількість змогла повернутися в свої домівки після звільнення території.

В Укрзалізниці зазначили, що Джонсона до Києва доставили потягом.

«Сьогодні вже вчетверте наші вагони доставили пана Джонсона до Києва, який дорогою запевнив, що не мав сумнівів у перемозі України ще до того, як це стало загальноєвропейським мейнстрімом, а британці зараз роблять усе можливе, щоб «леопарди» все ж таки оселилися в українських степах», – додали у компанії.

Пізніше експрем'єр зустрівся й з президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше у The Guardian писали, що Джонсон планує найближчим часом відвідати Україну та зустрітися із Зеленським

Нагадаємо, що Джонсон за час повномасштабної війни тричі приїжджав до Києва. Хто ще зі світових лідерів відвідував столицю у воєнний час (станом на кінець жовтня), можна дізнатися з інфографіки «Слово і діло».

Також писали, що Київрада прийняла рішення присвоїти колишньому прем'єр-міністру Великої Британії Борису Джонсону звання Почесного громадянина Києва. А 24 серпня ім'я Бориса Джонсона було вигравіровано на Алеї сміливості у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: