Путін зміцнив НАТО та наблизив членство України в Альянсі – Джонсон

Читать на русском

Розпочавши широкомасштабну війну проти України, володимир путін не лише зміцнив НАТО, а й наблизив Україну до членства в Альянсі.

Розпочавши широкомасштабну війну проти України, володимир путін не лише зміцнив НАТО, а й наблизив Україну до членства в Альянсі.

Про це заявив колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон в інтерв'ю Європейській правді.

«Перед великою війною членство України в НАТО взагалі було поза розглядом. НАТО не мало достатньо людей, хто міг би це підтримати, але було багато тих, хто виступав проти. Знайшлася одна людина, яка зробила неймовірну справу для наближення членства України в НАТО – це владимир путін», - сказав Джонсон.

Крім того, завдяки «зусиллям» путіна змінилося саме НАТО, тому що він «зробив його знову сильним».

Щодо можливості ядерного удару з боку росії, Джонсон вважає важливим не перевести це питання «в площину розмов про ядерне протистояння НАТО та рф».

🔴Джонсон про Україну, перемогу, Путіна та ядерну відповідь. Інтерв'ю великого друга країниЄвропейська правда

«Зараз не йдеться про ядерне протистояння між НАТО і росією, зараз питання взагалі не в ядерній зброї. Зараз питання про те, що путін використовує звичайне озброєння у злочинному варварському нападі на сусідню країну, на суверенну європейську державу... І нам не треба лізти в ту пастку, яку створює путін, починаючи говорити про ядерну логіку чи протистояння», - сказав Джонсон.

Ймовірність ядерного удару він оцінює як «дуже малу», але якщо це станеться, то Захід завдасть удару у відповідь.

«Якщо росія застосує ядерну зброю, то путін просто перестане бути членом людської цивілізації, а всі держави, які не визначилися з позицією і дають змогу росії відчувати, що не всі проти неї... Як тільки путін зробить щось таке, він їх усіх втратить. У разі ядерного удару, я вважаю, Захід буде змушений завдати удару у відповідь. І про це путіну повідомили», - сказав Джонсон.

Він також запевнив, що нинішнє заморожування російської економіки буде абсолютно нічим порівняно із тим, що Захід зробить із росією путіна, якщо той завдасть ядерного удару.

За словами Джонсона, у Британії всі переконані прихильники України, що дуже помітно у містах, де скрізь майорять українські прапори.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Джонсон планує найближчим часом відвідати Україну та зустрітися із Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: