В Ірані повідомили про потужні вибухи на військовому заводі біля Ісфахана

Читать на русском
За одними даними, це завод, який виробляє боєприпаси в інтересах міноборони Ірану. За іншими даними, саме це підприємство виготовляє БПЛА Shahed
Фото з місця подійСкриншот

В Ірані відбулися потужні вибухи на оборонному заводі в місті Ісфахан в центральній частині країни. Завод палає, поки невідомо про жертви.

Про це повідомляє видання IRIB News.

Видання з посиланням на власні джерела повідомляє, що вибух стався на складі з боєприпасами.

«Кілька хвилин тому деякі місцеві джерела повідомили, що в Північному районі міста Ісфахан пролунали вибухи» - сказано в повідомленні.

Збити іранський безпілотник ракетою коштує у сім разів дорожче, ніж запустити його – експертВиробництво іранського дрону Shahed, за підрахунками експертів, може коштувати близько 20 тисяч доларів, а вартість ракети, щоб збити його – від 140 до 500 тисяч.

За одними даними, це завод, який виробляє боєприпаси в інтересах Міноборони Ірану. За іншими даними, саме це підприємство виготовляє БПЛА Shahed. Про жертви в результаті інциденту поки що невідомо. Невідомі також причини вибуху, проте є інформація, що в підприємство міг потрапити безпілотник - іранські ЗМІ припускають, що підприємство було атаковане дронами Ізраїлю або США.

Крім того, є дані, що горять також розташовані неподалік від оборонного підприємства нафтопереробний завод і нафтобаза. Також українські моніторингові канали повідомляють, що вибухи сталися, окрім нафтобази, нафтозаводу та оборонного підприємства, на військових базах та об'єктах у Хої, Хамадані та Кереджі.

4 січня стало відомо, що в США вже обговорили з новою владою Ізраїлю можливості для припинення витоку зброї з Ірану, зокрема поставок БПЛА в країну-агресора, що застосовує їх проти мирного населення України.

Російська окупаційна армія все більше покладається на безпілотники іранського виробництва у війні проти України. Ймовірно, країна-агресор значно виснажила свій поточний запас дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: