Зеленський повідомив, скільки танків зараз потрібно військовим на фронт

Читать на русском
За словами президента, кількість танків та терміни їх доставки мають вирішальне значення для проведення контрнаступу.
president.gov.ua

Українській армії необхідно від 300 до 500 танків для проведення контрнаступу та звільнення окупованих росіянами територій.

Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю британському телеканалу Sky News, оприлюдненому у п'ятницю, 27 січня.

Постачання танків Україні: які країни і скільки обіцяли відправитиЗахідні танки обіцяли передати Україні США, Німеччина, Британія, Франція, Іспанія, Польща, Нідерланди та низка інших країн. Хто, які танки та скільки обіцяв – на інфографіці.

«Наразі нам потрібно 300-500 танків. Тому я вважаю, що нам потрібні танки, щоб вести наступ (проти військ Росії – ред.) на нашій території, на нашій землі. Нам потрібна броньована техніка для захисту наших людей. Це все», – сказав він.

Зеленський наголосив, що кількість танків та терміни їх доставки мають вирішальне значення.

«Іноді постачання зброї триває місяцями, розумієте? Я нікого не звинувачую, але у відповідь на ваше запитання відчуття полегшення приходить тільки після того, як зброя, яку нам надають наші партнери, вже використовується нашою армією», – додав президент.

Нагадаємо, 25 січня уряд Німеччини офіційно повідомив про рішення передати ЗСУ танки Leopard-2, і дозволити реекспорт іншим країнам, які також хочуть зробити це.

Крім того президент США Джо Байден підтвердив передачу Україні 31 танка M1 Abrams.

Польща передасть Україні 60 танків PT-91 (модернізована версія Т-72) на додаток до 14 танків Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: