Родичка судді ВАКС товаришує з дружиною фігуранта справи про хабар Лозинському

Читать на русском

У Національному бюро хотіли відвести слідчого суддю антикорупційного суду через зв'язки його родички з фігурантом справи.
суддя Ярослав Шкодін на засіданні щодо Василя Лозинського

Рідна сестра слідчого судді Вищого антикорупційного суду Ярослава Шкодіна була співавтором низки наукових публікацій разом із фігурантом справи колишнього заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Також родичка судді товаришує з дружиною цього фігуранта.

Про це журналісту «Слово і діло» розповіли співрозмовники в органах правопорядку та стверджується у заяві детектива НАБУ про відвід судді Шкодіна.

Як стверджують джерела, сестра судді Шкодіна Ірина була співавтором низки наукових публікацій разом із заступником директора з управління проектами державного інституту «УкрНДІводоканалпроект» Максимом Бабенком. Його роль досліджується у межах справи Лозинського, оскільки, за версією слідства, «відкати» здійснювалися саме із закупівель державного інституту «УкрНДІводоканалпроект».

Водночас суддя Шкодін обирав запобіжні заходи ексзаступнику міністра Лозинському та ще одному фігуранту справи – Олександру Крошці. Ексзаступнику міністра заборонили спілкуватися з Бабенком, який перебуває у справі в статусі свідка. До того ж, Бабенко наразі очолює департамент по роботі з проблемною заборгованістю «Нафтогаз України», де головою правління є Олексій Чернишов. Останній також фігурує у справі Лозинського в статусі свідка, ексзаступнику міністра заборонили і з ним спілкуватися.

Також, за словами співрозмовників, сестра Шкодіна товаришує з дружиною Бабенка Оленою Христофоровою. Вони разом працюють у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна та є друзями в соцмережі Facebook. Спільна робота Ірини Шкодіної та Олени Христофорової підтверджується на сайті ВНЗ.

На цій підставі детективи НАБУ намагалися відвести від справи Лозинського суддю Шкодіна, проте інший слідчий суддя відмовив у задоволенні відповідної заяви.

Нагадаємо, суддя ВАКС Ярослав Шкодін відправив ексзаступника міністра Василя Лозинського під цілодобовий домашній арешт. Ще одного фігуранта суддя взагалі відпустив під заставу. Водночас інші слідчі судді застосували до трьох фігурантів цієї справи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: