Хабар ексзаступнику міністра Лозинському: суд заарештував організатора

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ про арешт організатора передачі коштів колишньому заступнику міністра.

Вищий антикорупційний суд узяв під варту підприємця Сергія Кривого, якого НАБУ і САП підозрюють в організації надання 400 тисяч доларів неправомірної вигоди колишньому заступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василю Лозинському.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«24 січня слідча суддя ВАКС у повному обсязі задовольнила клопотання детектива НАБУ і застосувала до ймовірного організатора надання неправомірної вигоди ексзаступнику міністра розвитку громад, територій та інфраструктури запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у сумі 100 000 472 грн. Підозрюваного взято під варту у залі суду. Строк тримання під вартою – до 24 березня 2023 року включно», – інформує суд.

У повідомленні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Сергія Кривого. Саме він проводив перемовини з Лозинським щодо постачання товарів та передачі неправомірної вигоди.

Нагадаємо, «Слово і діло» повідомляло про затримання заступника міністра Василя Лозинського на одержанні неправомірної вигоди. Пізніше у НАБУ підтвердили затримання заступника міністра, але прізвище його не назвали.

В органі додали, що завдяки оперативному проникненню до складу організованого злочинного угруповання (далі – ОЗУ) викрили та припинили його діяльність з розкрадання бюджетних коштів. До складу ОЗУ входив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України. Детективи затримали його під час отримання 400 тисяч доларів неправомірної вигоди. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Для цього — вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Ті, як з'ясувало слідство, мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як «винагороду».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: