Окупанти планують відкрити майже 30 «виправних колоній» на захоплених територіях

Читать на русском
Країна-агресор вже просто планує офіційно зареєструвати діючі тюрми та табори утримання українців.
фото: РБК-Україна

Російські загарбники планують відкрити на тимчасово окупованих територіях України 27 «виправних колоній».

Про це повідомлять на сайті Центру національного спротиву.

«Уряд окупантів видав розпорядження щодо створення 27 в’язниць на тимчасово захоплених землях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Відповідний документ окупанти опублікували на сайті власного уряду», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог має намір створити 13 «виправних колоній» у Донецькій області, сім – у Луганській області, три – на окупованій території Херсонської області та ще три – в окупованій частині Запорізької області.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

Центр національного спротиву зазначає, що «згідно із законами окупантів, мешканці окупованих регіонів України визнаються російськими громадянами з 30 вересня незалежно від наявності російського паспорта».

Як відомо, окупанти продовжують викрадати українців на ТОТ й зараз, після чого людей утримують на «підвалі». Зазвичай це захоплені приміщення навчальних закладів чи пансіонатів, які вже виконують функцію в’язниці.

«Тобто, ворог просто планує офіційно зареєструвати діючі тюрми та табори утримання українців, а отже йдеться про імітацію «правого поля» на ТОТ», – додали у ЦНС.

Нагадаємо, що Франція передасть Україні лабораторію ДНК, призначену для виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях.

Також після складних переговорів та за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста Україні вдалося повернути 54 тіла захисників з колоніїї в Оленівці.

Раніше стало відомо, що війська рф активно використовують мобільні крематорії, а вороже командування навіть не веде ідентифікації та обліку померлих солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: