Росіяни масово спалюють загиблих у крематоріях та не ведуть обліку померлих – Маляр

Читать на русском
Війська рф активно використовують мобільні крематорії, а вороже командування навіть не веде ідентифікації та обліку померлих солдатів.

Війська рф активно використовують мобільні крематорії, а вороже командування навіть не веде ідентифікації та обліку померлих солдатів.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у четвер, 26 січня.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

«За даними Головного управління розвідки Міноборони, враховуючи катастрофічну ситуацію, що склалася, противник активно використовує мобільні крематорії», - заявила Маляр

Вона розповіла, що, зокрема, у тилу передових позицій військ рф відзначається постійне переміщення близько п'яти таких крематоріїв.

«Кремації проходять без будь-якої ідентифікації та обліку тіл померлих окупантів. Таким чином, російське командування приховує величезні втрати особового складу та продовжує застосовувати традиційну російську практику позбавлення сімей загиблих пільг та компенсацій, що розрекламовані російською пропагандою», - додала заступник міністра оборони.

Раніше стало відомо про те, що втрати російської армії за добу 24 січня склали 910 осіб, 9 танків, 23 бойові броньовані машини, 6 артилерійських систем, 2 РСЗВ, літак, 5 безпілотників. Від початку повномасштабної війни вбито вже 123 тисячі 80 окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: