Франція передасть Україні другу ДНК-лабораторію для розслідування воєнних злочинів рф

Читать на русском
Франція передасть Україні лабораторію ДНК, призначену для виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях
Мобільна лабораторія ДНК, яку Франція передала УкраїніОфіс генпрокурора

Другу ДНК-лабораторію, призначену для виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях, Україна отримає у квітні.

Про це повідомила міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна на спільній з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою пресконференції, яка відбулась в Одесі.

«Дуже важливо, щоб воєнні злочинці були покарані, тому ми допомагаємо українському правосуддю в розслідуванні злочинів», – сказала вона.

Французька міністерка також зазначила, що її країна та Україна продовжують співпрацю зі створення Спеціального трибуналу щодо воєнних злочинів РФ.

«Ми вважаємо, що паралельно із наявними судовими інституціями важливо створити гібридну інстанцію, спеціальний суд. Для нас велика честь, що ми увійшли до Core Group, яка сьогодні зібралася у Празі», – підкреслила очільниця МЗС Франції.

Відплата для росії: які країни вже підтримали створення спеціального трибуналуБританія, Франція, Німеччина, Італія та ще більше десяти країн уже підтримали створення спеціального міжнародного трибуналу для росії. Більше – на інфографіці.

Першу мобільну лабораторію ДНК, призначену для виявлення та ідентифікації жертв війни на деокупованих територіях, Франція передала Офісу Генерального прокурора України в липні минулого року.

Представники національної жандармерії Франції провели навчання десяти українських експертів щодо використання матеріалів та обладнання лабораторії.

Нагадаємо, на Херсонщині ексгумували тіла семи розстріляних мирних жителів.

Також відомо, скільки зниклих безвісти людей вдалось знайти з 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: