Удар по колонії в Оленівці: Україна отримала більш ніж 50 тіл загиблих

Читать на русском
Після складних переговорів та за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста Україні вдалося повернути 54 тіла захисників з Оленівки.
скрін відео

Після складних переговорів та за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста Україні вдалося повернути 54 тіла захисників з Оленівки.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Удар по колонії в Оленівці: в ООН розпустили місію щодо розслідування терактуГенеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вирішив розформувати місію зі встановлення фактів обстрілу СІЗО в Оленівці.

За інформацією відомства, наразі триває ДНК-експертиза 54 тіл загиблих українських захисників, яких росіяни повернули з колонії у Оленівці Донецької області.

«Їхня ідентифікація – одне з питань, яке обговорювалося на засіданні Координаційного штабу щодо поводження з військовополоненими під час зустрічі з рідними військовослужбовців. Родини хвилює, як швидко завершиться процес ідентифікації. Наразі все ще триває ДНК-експертиза, яка у цьому випадку потребує багато часу», - йдеться у повідомленні відомства.

За словами представника Офісу уповноваженого щодо зниклих безвісти Івана Ангеліна, після повернення тіла загиблих героїв передають на судово-медичну експертизу до профільних установ. Далі слідчий повідомляє інформацію про загиблих безпосередньо родичам.

«Довга тривалість ДНК-експертизи пов'язана з розслідуванням інших аспектів злочину в Оленівці», - уточнив Ангелін.

Нагадаємо, в ніч проти 29 липня в колонії в Оленівці Донецької області загинули щонайменше 50 українських військовополонених. У росії заявили, що Україна нібито завдала по колонії удару з РСЗВ HIMARS.

Проте експерти на основі аналізу фото та відео з місця трагедії, а також супутникових знімків виключають російську версію. Україна досі не має офіційної інформації про кількість загиблих та поранених в Оленівці.

У вересні окупанти знову обстріляли Оленівську колонію та звинуватили ЗСУ, є загиблий.

Водночас, у Зеленського вимагають винести питання теракту на міжнародний рівень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: