Розтрата 250 млн грн: керівника благодійної організації заарештували

Читать на русском
Апеляційна інстанція частково задовольнила скаргу прокурора САП на запобіжний захід очільнику благодійної організації.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду заарештувала керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного з альтернативою 20 млн грн застави. Його підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

«АП ВАКС 8 грудня 2022 року розглянула апеляційні скарги на ухвалу слідчого судді ВАКС від 29 листопада 2022 року про застосування 1,82 млн грн застави до керівника благодійного фонду. За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу захисника без задоволення та частково задовольнила скаргу сторони обвинувачення, змінивши запобіжний захід підозрюваному на тримання під вартою з альтернативою внесення понад 20 млн грн застави», – інформує суд.

Раніше ВАКС заарештував колишню головну бухгалтерку державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» («Укрпатент»).

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій ексдержсекретаря Мінекономіки Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: