Триває наступ на чотирьох напрямках: у Генштабі розповіли, де відбито атаки ворога

Читать на русском
На Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках окупанти ведуть безуспішні наступальні дії. Триває наступ також на Бахмутському напрямку.
Фото: lb.ua

Російські окупанти ведуть безуспішні наступальні дії на Лиманському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Триває наступ також на Бахмутському напрямку, а на інших росіяни ведуть оборону.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби Сили оборони України відбили атаки в районах населених пунктів Стельмахівка і Новоселівське Луганської області та Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Парасковіївка, Бахмут, Ступочки, Новобахмутівка, Первомайське і Мар’їнка Донецької області.

Протягом доби противник завдав 4 ракетних та 5 авіаційних ударів. Також здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Фейкові перемоги: про «взяття» яких населених пунктів росіяни повідомляли кілька разівПо кілька разів росія повідомляла про захоплення Рубіжного, Пісків, Опитного, Мар'їнки та деяких інших населених пунктів. Більше – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському, Запорізькому, Херсонському напрямках під ворожий вогонь потрапили десятки населених пунктів.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 3 ударів по районах зосередження супротивника. Також збитий ворожий БПЛА «Орлан-10». Українські ракетники та артилеристи уразили 4 райони зосередження окупантів та 3 склади боєприпасів.

За даними Генштабу, з 18 до 21 січня до населених пунктів Виноградове та Брилівка Херсонської області прибуло поповнення окупантів: особовий склад був озброєний лише стрілецькою зброєю, бронежилети мали лише одиниці, військову техніку не завозили.

«Противник продовжує зазнавати втрат. Так, міська лікарня Дніпрорудного Запорізької області переповнена пораненими. Тільки за останній час доставлено близько 150 загарбників. В той же час, більшість персоналу лікарні відмовилися співпрацювати з окупантами, тому медиків направляють з російської федерації», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, як заявив президент Володимир Зеленський, новий наступ російських окупантів може розпочатися будь-де.

За даними РНБО, росія готується до нового наступу, першою ознакою якого є реалізація активних інформаційних заходів, спрямованих на залякування громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: