ВАКС продовжив обов'язків екскерівництва Житомирського бронетанкового заводу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваних.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 березня строк дії обов'язків, покладених на колишніх директора Житомирського бронетанкового заводу Сергія Бутенка та його заступника Сергія Латугу. Їх підозрюють у розтраті 4,5 млн грн заводу.

Такі рішення 17 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив ексдиректору Житомирського БТЗ Бутенку запобіжний захід у вигляді 3,12 млн грн застави. Також на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися із населеного пункту, в якому він проживає чи перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання і реєстрації та місця роботи; здати на зберігання закордонні паспорти та утримуватися від спілкування з підозрюваним Лагутою та свідками. ВАКС до 17 березня продовжив всі обов'язки, крім заборони не відлучатися з місця проживання.

Також суддя продовжив до 17 березня обов'язки ексзаступника директора ЖБТЗ Лагути, а саме: повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та утримуватися від спілкування з підозрюваним та свідками. Йому також скасували зобов'язання не відлучатися з місця проживання.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Житомирського бронетанкового заводу. За даними слідства, підозрювані восени 2014 року незаконно провели розконсервацію майна Державного агентства резерву України, а саме 20 двигунів до бронетехніки. Їх фактично вилучили із мобілізаційного резерву та розпорядилися на власний розсуд. Ці дії вчинили під час гострої нестачі для Збройних сил України військової техніки у період військового вторгнення рф в Україну.

Нещодавно антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому керівнику оборонного держпідприємства «Спецтехноекспорт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: