У США прокоментували нові російські теракти проти України: обіцяють більше систем ППО

Читать на русском
США будуть й надалі надавати Україні все, що необхідно їй для самооборони проти російських агресорів, діючи в кооперації з союзниками та партнерами
Фото з місця подійTelegram

У США різко засудили черговий російський терористичний акт проти України 14 січня, одним з підсумків якого стало потрапляння важкої ракети в житловий багатоповерховий будинок у Дніпрі.

Про це йдеться в письмовій заяві представника Ради національної безпеки.

«Ці удари - ще один приклад жорстокої та варварської війни, яку веде росія, завдаючи ударів по критично важливій інфраструктурі України, яка забезпечує світлом та теплом українське цивільне населення» - зазначили в Раді.

Енергосистема України ціла, але дефіцит електроенергії значний – УкренергоНайскладніша ситуація зараз - у Харківській та Львівській областях. Там, а також в інших постраждалих регіонах вже працюють ремонтні бригади

Також в заяві сказано, що США будуть й надалі надавати Україні все, що необхідно їй для самооборони проти російських агресорів, діючи в кооперації з союзниками та партнерами. У тому числі Україні буде передано більше систем ППО.

«І ми продовжимо нашу роботу по притягненню російських сил до відповідальності за їх воєнні злочини та злодіяння. Росія продовжує недооцінювати силу і рішучість українського народу, і ці останні спроби його деморалізувати в черговий раз зазнають невдачі» - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що російські терористи вдень 14 січня цілеспрямованим ударом знищили багатоповерховий будинок у Дніпрі, 12 людей загинули та 64 отримали поранення.

За даними ПС ЗСУ, терористи вдарили по багатоповерховій будівлі у Дніпрі важкою ракетою Х-22, призначеною для знищення авіаносних груп у морі.

Зараз у Дніпрі на місці російського теракту триває розбирання завалів знищеної багатоповерхівки. Під завалами є живі люди, вони чекають допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: