Під прицілом військкоматів жителі Москви: у ГУР дізналися деталі нової хвилі мобілізації у росії

Читать на русском
У росії під час нової хвилі мобілізації під прицілом військкоматів будуть мешканці Москви. Також влада запровадить заборону збиратися групами.
фото ГУР

У росії під час нової хвилі мобілізації під прицілом військкоматів будуть мешканці Москви. Також влада запровадить заборону збиратися групами понад 20 осіб.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Путін найближчим часом може оголосити другу хвилю мобілізації, можливо, вже сьогодні – ISWПутін сьогодні під час виступу, присвяченого роковинам прориву блокади Ленінграда, може оголосити або другу хвилю мобілізації, або офіційно війну Україні.

За даними ГУР, передбачається, що нова хвиля мобілізації в росії характеризуватиметься підвищеною увагою до населення «центральних регіонів»:

  • на підприємства столиці росії прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників;
  • заходи супроводжуються моральним тиском, залякуванням людей;
  • найбільший інтерес військкоматів викликають чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності;
  • посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік срср): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства рф, пропонується підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично;
  • власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити «добровільні» пожертви на користь збройних сил рф (подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів);
  • у москві формуються «добровільні» групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій.

Згідно з отриманими інструкціями, «підозрілими» вважаються будь-які групи понад 20 осіб.

Нагадаємо, раніше в ГУР повідомляли, що росія проводить підготовку до тривалої війни та шляхом кількох хвиль мобілізацій намагається зібрати армію чисельністю до 2 мільйонів солдатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: