У росії заявили про те, що нібито виготовили перші «Посейдони»

Читать на русском
При цьому ніяких офіційних підтверджень цієї інформації немає. Немає також даних про те, що такі торпеди взагалі існують десь, крім як на папері
К-329 БєлгородПропаганда Кремля

У росії хваляться тим, що нібито вже виготовили перший комплект ядерних торпед «Посейдон», які призначені для розміщення на атомному підводному човні К-329 «Бєлгород».

Про це повідомляє кремлівська пропаганда 16 січня, а також український портал «Мілітарний».

«Гнів бога морів» або черговий «аналоговнєт»: що відомо про російську ядерну торпеду «Посейдон»Про те, що таке атомна торпеда Посейдон, наскільки вона небезпечна і чи можливо, що це просто черговий аналоговнєт – в матеріалі Слово і діло

«За інформацією джерела, роздільні випробування основних вузлів, включаючи ядерну енергетичну установку, завершили успішно» - йдеться в повідомленні.

При цьому ніяких офіційних підтверджень цієї інформації немає. Немає також даних про те, що такі торпеди взагалі існують десь, крім як на папері.

Нагадаємо, що в жовтні 2022 року видання La Repubblica повідомляло про те, що нібито розвідка НАТО відправила найбільш важливим союзникам дані про пересування російського підводного човна К-329 «Бєлгород» і можливе випробування суперторпеди «Посейдон», яку називають «зброєю Апокаліпсиса».

Однак пізніше в Раді національної безпеки та оборони України зазначили, що видання насправді розповсюдило інформаційну маніпуляцію про рух російського підводного човна «Білгород», який підхопили інші світові медіа. Це може зіграти на руку російській пропаганді.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: