У РНБО спростували інформацію ЗМІ про ймовірне випробування рф атомної торпеди «Посейдон»

Читать на русском
Італійська газета La Repubblica поширила інформаційну маніпуляцію щодо руху російського підводного човна «Бєлгород», ця інформація може зіграти на руку російській пропаганді.
Фото: La Repubblica

Італійська газета La Repubblica поширила інформаційну маніпуляцію щодо руху російського підводного човна «Бєлгород», яку підхопили інші світові медіа. Це може зіграти на руку російській пропаганді.

Про це попереджає пресслужба Центру з протидії дезінформації при РНБО.

«Посилаючись начебто на звіт розвідки НАТО, La Repubblica пише, що «путін, здається, близький до підвищення рівня ядерного протистояння». За висновками медіа, є побоювання, що місія підводного човна «Бєлгород», поміченого в арктичних водах, - вперше в історії випробувати атомну торпеду «Посейдон», яку часто називають боєголовками «Судного дня», - йдеться в повідомленні.

Згідно із моніторингом Центру:

  • Станом на 3.10.2022 на сайті НАТО така інформація не оприлюднена
  • НАТО регулярно фіксує активність російських підводних човнів, починаючи з часів Холодної війни
  • Про модернізацію навігаційних систем та озброєння підводних човнів рф Альянс заявляв ще 2016-го року.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Подібні необґрунтовані заяви з боку медіа лише посилюють інформаційний тероризм рф», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, видання La Repubblica повідомляло про те, що нібито розвідка НАТО відправила найбільш важливим союзникам дані щодо пересування російського підводного човна К-329 «Білгород» і можливе випробування суперторпеди «Посейдон», яку називають «зброєю Апокаліпсису».

ЗМІ також повідомляли, що США та союзники посилили спостереження для виявлення ознак того, що путін міг віддати російським військовим наказ про застосування ядерної зброї проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: