Окупаційні війська прискорюють депортацію українців із захоплених районів до рф

Читать на русском
Дедалі більше людей депортують з тимчасово окупованих районів Запорізької і Херсонської областей.
Укрінформ

Війська загарбників продовжують прискореними темпами вивозити українців з тимчасово окупованих територій до російської федерації.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Як зазначає Центр, окупаційний режим збільшує темпи депортації українців з тимчасово окупованих територій під приводом «евакуації».

«Додаткові кошти на розміщення українців отримали Воронезька, Свердловська, Курська, Ростовська області і Краснодарський край рф. За доброю російською традицією, кошти на розміщення людей розкрадають, а депортованих розміщують в антисанітарних умовах. Для людей виділяють занедбані санаторії та гуртожитки», - уточнюють у ЦНС.

Що робити, якщо дитину депортували окупанти: поради МінінтеграціїУ Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України дали поради, що робити, якщо дитину депортували окупанти рф.

Відомо, що дедалі більше людей депортують з тимчасово окупованих районів Запорізької і Херсонської областей.

«Зазначимо, що для створення підґрунтя так званої «евакуації» росіяни спочатку припиняють роботу соціальних закладів і посилюють обстріли, аби зробити життя місцевих нестерпним. Після чого оголошують спочатку добровільну, а потім примусову «евакуацію», - наголошує ЦНС.

Центр національного спротиву закликає цивільне населення тимчасово окупованих територій, за можливості, виїжджати на підконтрольні українському уряду території.

Нагадаємо, що країна-агресор готує нову хвилю депортації українців.

Напередодні стало відомо, що окупанти не випускають з захоплених Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей навіть дітей та жінок. Евакуація через Василівку закрита до 15 січня.

Раніше ми повідомляли, що росіяни почали примусово «евакуювати» жителів Енергодару.

Також з тимчасово окупованих територій Запорізької області російські загарбники вивезли до Москви близько 200 дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: