Скільки українських дітей депортувала росія: омбудсмен уточнила дані

Читать на русском
Росія з початку повномасштабного вторгнення депортувала з України понад 13 тисяч дітей, і це число зростає з кожним днем.
ombudsman.gov.ua

Росія з початку повномасштабного вторгнення депортувала з України понад 13 тисяч дітей, і це число зростає з кожним днем.

Про це на брифінгу 9 грудня повідомила уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як депортованим до росії українцям повернутися додомуСтартував експериментальний проєкт з оформлення посвідчення особи на повернення в Україну. Скористатися послугою можуть депортовані в росію українці, детальніше – на інфографіці.

«На сьогоднішній день ми володіємо інформацією про 13 тисяч українських дітей, які були депортовані або переміщені російською владою. І це, на жаль, не є остаточною цифрою», – сказала вона.

За її словами, щодня кількість депортованих до росії українських дітей збільшується.

«Нам ще доведеться дізнатися як мінімум про десятки тисяч українських дітей, яких викрала російська влада», – підкреслила Герасимчук.

Нагадаємо, раніше у МВС повідомили, що росія вже депортувала понад 20 тисяч українців, серед яких понад 12 тисяч дітей.

Водночас уповноважений Верховної ради України з прав людини Дмитро Лубинець повідомляв, що в росію було депортовано щонайменше 2 мільйони 800 тисяч громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: