Дефіцит потужності енергії зберігається, у вихідні ситуація може змінитися – «Укренерго»

Читать на русском
Споживання електроенергії 13 січня знаходиться на рівні вчорашнього дня та зберігається дефіцит потужності в енергосистемі.
facebook.com/npcukrenergo

Станом на ранок 13 січня в Україні споживання електроенергії знаходиться на рівні вчорашнього дня та зберігається дефіцит потужності в енергосистемі.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь МіненергоГрафіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

Як зазначається, дефіцит потужності особливо виражений в ранкові та вечірні години. У той же час, вже у вихідні очікується поступове потепління по всій Україні, внаслідок чого прогнозується зменшення споживання.

Проте сьогодні для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведено ліміти споживання, що діють з 02:00 до 24:00. Перевищення лімітів призводить до ризику створення аварійних ситуацій в енергосистемі. Тому для їх попередження використовуються аварійні відключення, йдеться у повідомленні.

В Укренерго нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – наслідок масованих атак росіян по енергетичній інфраструктурі.

Нагадаємо, 12 січня у дев'яти областях України застосовувалися аварійні відключення світла. При цьому в «Укренерго» припускали, що у вихідні може зменшитися кількість відключень світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: