Льотні навчання рф та Білорусі: у британській розвідці оцінили загрозу для України

Читать на русском
У британській розвідці вважають, що російська авіація злітається до Білорусі справді для проведення спільних навчань.
kremlin.ru

Нове розгортання російських літаків у Білорусі, найімовірніше, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до наступальних операцій проти України.

Так вважають у британській розвідці.

Які військові об'єкти Білорусі розміщені біля кордону з УкраїноюЯкі військові об'єкти Білорусі розміщені поряд із українським кордоном і які війська там перебувають – на інфографіці.

Минулого тижня Міноборони Білорусі оголосило, що на території країни з 16 січня до 1 лютого пройдуть спільні з росією льотні навчання.

Спостерігачі-аматори відзначили прибуття до Білорусі з росії 12 гелікоптерів підтримки Мі-8, а також ударних гелікоптерів Мі-24 та Ка-52. Деякі були з маркуванням Z, вони приземлилися на авіабазі «Мачулищи» під Мінськом.

«Розгортання російських літаків у Білорусі, швидше за все, є справжніми навчаннями, а не підготовкою до якихось додаткових наступальних операцій проти України. Хоча росія тримає велику кількість сил у Білорусі, вони переважно беруть участь у навчанні. Малоймовірно, що вони становлять реальну наступальну силу», – вважають у розвідці.

Нагадаємо, раніше глава української розвідки Кирило Буданов заявив, що ймовірність повторного наступу на Україну з території Білорусі залишається низькою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: