Росія перекидає свої сили з Білорусі на схід України – ДПСУ

Читать на русском
На території Білорусі наразі не спостерігається переміщення ворожої техніки та особового складу до кордонів України.

На території Білорусі наразі не спостерігається переміщення ворожої техніки та особового складу до кордонів України.

Країна-агресор продовжує перекидання частин до Білорусі та з неї на східний напрямок України, повідомив під час телемарафону представник ДПСУ Андрій Демченко.

Стало відомо, скільки російських військ зараз на території БілорусіБіля кордону з Україною в Білорусі рф тримає близько 10 тисяч військових. Таким чином, зберігається можливість повторного нападу.

«Поруч із нашого кордону ми не відзначаємо, щоб відбувалося якесь переміщення техніки чи особового складу чи підрозділів росії, чи підрозділів Білорусі. Але, звісно, нагнітання продовжується, бо росія та Білорусь постійно проводять свої спільні навчання між військовими підрозділами. Відбувається перекидання чергових сил росії на територію Білорусі. Зараз вони анонсують їхнє навчання авіаційній компоненті. Водночас ті сили росії, які знаходилися до цього на території Білорусі та проходили підготовку, їх потихеньку росія перекидає на схід нашої країни, аби посилити своє угруповання», - сказав Демченко.

Представник ДПСУ зазначив, що це - продовження нагнітання, щоб надати більшого значення цьому напрямку, і змусити Україну тримати необхідну кількість сил та засобів поблизу кордонів із Білоруссю.

Як додав Демченко, поки не спостерігається створення такого ударного угруповання, яке могло б повторити торішнє вторгнення із цього напряму в Україну.

«Наразі сил і засобів, створення такого ударного угруповання, яке могло б здійснити повторне вторгнення прямо зараз, ми не відзначаємо, це не наголошують і на підрозділах розвідки», - сказав Демченко.

Раніше у ЗСУ розповіли про те, що російська армія не має достатніх можливостей для проведення розконсервації озброєння та військової техніки, тому стягує свій «металобрухт» білоруським напрямком.

8 січня до Білорусі прибули чергові російські окупанти. У Міноборони Білорусі назвали терміни проведення авіаучень з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: