Російські війська, ймовірно, захопили Соледар, але це невелика перемога – ISW

Читать на русском
В ISW допустили, що російські війська захопили Соледар. Але важливість міста дуже перебільшена – ця піррова перемога не призведе до оточення Бахмута.
Фото: 24 канал

Російські війська 11 січня, ймовірно, захопили Соледар на Донеччині. Але ця невелика перемога навряд чи віщує неминуче оточення Бахмута.

Такий висновок аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики повідомляють, що кадри з геолокацією, опубліковані 11 та 12 січня, показують, що російські окупанти, ймовірно, контролюють більшу частину, якщо не весь Соледар – українські сили могли бути витіснені на західну околицю міста.

«Не тисяча чи дві»: Подоляк розповів про втрати росіян під Бахмутом та СоледаромРосіяни не рахують втрат під час наступу на Бахмут та Соледар – там 10-20 тисяч убитих, вважає Подоляк.

В ISW також зазначили, що Генштаб більше не згадує у зведеннях, що українські військові відбили атаки на Соледар – натомість згадується населений пункт Сіль, розташований приблизно за кілометр на північний захід.

«Усі наявні дані вказують на те, що українські сили більше не підтримують організовану оборону в Соледарі», – зробили висновок в Інституті вивчення війни.

Втім, росіяни перебільшують важливість Соледара – у кращому випадку це їхня піррова перемога. «ISW, як і раніше, вважає, що захоплення Соледара — населеного пункту площею менше 5,5 квадратних миль — не дозволить російським силам встановити контроль над критично важливими українськими наземними комунікаціями з Бахмутом, а також не покращить становище російських військ для оточення міста», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, ще напередодні у ЗСУ повідомляли, що у Соледарі тривають запеклі бої, але ворожим військам не вдається прорвати оборону.

У Пентагоні також не підтвердили, що місто було захоплене російськими окупантами.

У кремлі ж заявили, що російські військові зробили в Соледарі «величезну роботу», але ще не час підбивати підсумки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: