Ситуація у Соледарі дуже складна, але жодна зі сторін місто не контролює – Єрмак

Читать на русском
Наразі ситуація в Соледарі залишається дуже складною, але жодна із сторін місто не контролює.

Наразі ситуація в Соледарі залишається дуже складною, але жодна із сторін місто не контролює.

Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню Le Monde.

«Ситуація складна, навіть дуже складна, це Верденська битва 21 століття, яка відбувається зараз у Бахмуті та Соледарі. Бої точаться вже кілька місяців, але нашим солдатам вдається утримувати свої позиції», - заявив він.

Ситуація у Соледарі: у Пентагоні не підтвердили, що місто було захоплене військами рфМіністерство оборони США не підтвердило, що Соледар Донецької області був захоплений російськими окупантами.

Єрмак підкреслив, що росіяни випускають із в'язниць злочинців, які помирають, як тільки дістаються лінії фронту.

«Їхні тіла залишаються позаду, їх навіть не відновлюють, з російського боку багато втрат, набагато більше, аніж із нашого. Ми більше цінуємо життя наших солдат. Але перед нами безліч людей, які атакують, атакують, атакують. У Соледарі відбуваються вуличні бої, при цьому жодна із сторін не контролює місто. Росіяни там є, але вони його не контролюють», – додав він.

Єрмак також зазначив, що Україна зберігає одну мету в цій війні – звільнення територій, повне відновлення територіальної цілісності країни.

Нагадаємо, у ЗСУ зазначили, що заява російського міністерства оборони про нібито захоплення Соледара на Донеччині не відповідає дійсності.

В ISW припускали, що російські війська захопили Соледар. Але аналітики зазначають, що його важливість перебільшена.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: