Тривають переговори щодо поставок нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale – МЗС

Читать на русском
Україна веде переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про поставки нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale.
ППО NASAMSФото – Twitter

Україна веде переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale, оскільки засоби ППО та ПРО – першочергова потреба.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу у середу, 4 січня.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Перша група потреб стосується всіх без винятку засобів ППО та ПРО, зокрема, боєприпасів до них. Україні потрібно якнайбільше високотехнологічних систем ППО, тому ми ведемо переговори не лише про нові батареї Patriot, а й про постачання нових систем NASAMS, Iris-T, Crotale. Ми вдячні США, Німеччині, Норвегії, Франції за вже ухвалені рішення. Працюємо над прискоренням подібних рішень чи то від них, чи то від інших країн», – сказав він.

Кулеба зазначив, що Україна також зацікавлена у додатковому отриманні зенітних установок типу Gepard та «Вулкан», переносних зенітних комплексів, на кшталт Stinger та інших.

Нагадаємо, Кулеба запевнив, що Україна отримає від союзників усю необхідну військову допомогу цього року, яку не отримала у 2022 році.

Раніше стало відомо, коли ЗСУ зможуть отримати балістичні ракети ATACMS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: