«Третьої світової війни не буде, це не трилогія»: Зеленський виступив на церемонії вручення «Золотого глобуса»

Читать на русском
Під час церемонії вручення Золотого глобуса-2023 показали звернення Зеленського. Президент заявив глядачам, що війну в Україні ще не закінчено, але вже зрозуміло, хто переможе.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський звернувся до глядачів 80-ї церемонії вручення кінопремії «Золотий глобус». На заході Зеленського презентував актор Шон Пенн, який кілька разів приїжджав до України та знімає документальний фільм про нашу країну.

Про це повідомляють видання Variety та The Hill.

Анджеліна Джолі, Шон Пенн і Тімоті Снайдер: хто із селебрітіз приїжджав в Україну під час війниЗа час повномасштабної війни в Україні побували Шон Пенн, Анджеліна Джолі, Джесіка Честейн, музиканти U2, Лів Шрайбер, Бен Стіллер, перша леді США Джилл Байден, історик Тімоті Снайдер.

«Якби свобода мріяла бути списом, я з гордістю представляю людину, яка сьогодні є найвідточенішим наконечником цього списа», – сказав Пенн, представляючи українського президента.

Зеленський у своєму онлайн-зверненні нагадав глядачам, що премію «Золотий глобус» почали вручати під час Другої світової війни. Він зазначив, що боротьба України проти вторгнення росії символізує «боротьбу за право нових поколінь дізнаватися про війну лише з фільмів».

«Перша світова війна забрала мільйони життів. Друга світова війна забрала десятки мільйонів. Третьої світової війни не буде. Це не трилогія», – сказав Зеленський та пообіцяв, що Україна зупинить російську агресію за допомогою вільного світу.

«Війна в Україні поки що не закінчена, але в ній настає перелом, і вже зрозуміло, хто переможе. Ми зробимо це разом із усім вільним світом, і я сподіваюся, що всі ви будете з нами у цей переможний день, день нашої перемоги», – додав президент.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський виступав зі зверненням до учасників Канського кінофестивалю, а також на музичній церемонії Grammy.

А ФІФА відхилила прохання президента виступити з посланням про мир перед початком фінального матчу Чемпіонату світу з футболу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: