Анджеліна Джолі, Шон Пенн і Тімоті Снайдер: хто із селебрітіз приїжджав в Україну під час війни

Читать на русском

Не лише деякі політичні лідери не бояться приїжджати до України під час повномасштабної війни. Протягом майже дев'яти місяців у Києві, Львові та інших містах побували багато світових знаменитостей – актори, режисери, сценаристи, бізнесмени, музиканти Вони приїжджають волонтерити, знімають документальні фільми та розповідають усьому світу про те, які наслідки російської агресії побачили на власні очі. Хтось із знаменитостей приїжджав – на інфографіці «Слово і діло».

За час повномасштабної війни в Україні побували Шон Пенн, Анджеліна Джолі, Джесіка Честейн, музиканти U2, Лів Шрайбер, Бен Стіллер, перша леді США Джилл Байден, історик Тімоті Снайдер.
Хто зі знаменитостей приїжджав до УкраїниСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Шеф-кухар та засновник організації World Central Kitchen Хосе Андрес з початку повномасштабної війни допомагає Україні. Його організація займається тим, що забезпечує їжею людей, які постраждали від стихійного лиха. Після початку війни WCK відкрила кілька сотень точок в Україні.

В рамках цієї ж волонтерської місії в Україні був режисер Кері Фукунага (відомий за фільмами «Не час помирати», «Джейн Ейр» та серіалом «Справжній детектив»). Фукунага був у Києві, Бучі, Ірпені, Львові та Краматорську.

З творчою місією в Україну приїжджав сценарист серіалу «Картковий будинок» Бо Віллімон. Він знімає фільм про злочини російської армії під Києвом.

Бував в Україні американський актор Лієв Шрайбер. Він також допомагав українським біженцям у Польщі та Львові.

Тричі приїжджав в Україну актор та режисер Шон Пенн. Він знімає документальний фільм про Україну і був у Києві прямо в перший день повномасштабного російського вторгнення.

Під час останнього візиту Пенн передав Володимиру Зеленському свою статуетку «Оскар» як символ віри у перемогу України. Зеленський вручив йому орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

Також тричі за час повномасштабної війни – у червні, серпні та листопаді – в Україні був бізнесмен Говард Баффет.

По одному разу в Україні були музиканти гурту U2 Боно та Едж, засновник Virgin Group Річард Бренсон, історик Тімоті Снайдер, ексгендиректор Google Ерік Шмідт, актор Бен Стіллер.

У квітні, з'явившись у Львові, фурор викликала Анджеліна Джолі. Вона приїхала як посол доброї волі ЮНІСЕФ – відвідала лікарню, де лікують потерпілих від вибухів дітей, центр дітей та молоді з інвалідністю, спілкувалася з волонтерами та евакуйованими.

У серпні до Києва приїхала оскароносна актриса Джесіка Честейн. Вона зустрічалася із Зеленським, була в Ірпені та відвідала дитячу лікарню «Охматдит».

Нагадаємо, із інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто зі світових лідерів приїжджав до України за час повномасштабної війни.

Також ми писали, хто з найбагатших людей світу та чим допоміг Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: