Зеленський виступив на музичній церемонії Grammy

Читать на русском
Зеленський звернувся до учасників та глядачів популярної музичної премії Греммі. Її вручення проходило у Лас-Вегасі.

Президент Володимир Зеленський у ніч на 4 квітня звернувся до учасників та глядачів музичної премії Grammy. Щорічна, 64-та церемонія вручення премії проходила у Лас-Вегасі.

Президент звертався англійською, його виступ був коротким, ось повний текст:

«Війна. Що може бути більш протилежним до музики? Мовчання зруйнованих міст та вбитих людей. Наші діти малюють ракети, що летять, а не падаючі зірки. Понад 400 дітей отримали поранення, 153 дитини загинули. І ми ніколи не побачимо, як вони малюють. Наші батьки щасливі прокинутися вранці у бомбосховищах. Бо живі. Наші близькі не знають, чи ми знову будемо разом. Війна не дає нам вибирати, хто виживе, а хто залишиться у вічній тиші. Наші музиканти носять бронежилети замість смокінгів. Вони співають для поранених у шпиталях, навіть для тих, хто їх не чує. Але музика все одно прорветься. Ми захищаємо нашу свободу жити, любити, звучати на землі. Ми воюємо з росією, яка своїми бомбами приносить жахливу тишу. Мертву тишу. Заповніть тишу своєю музикою. Заповніть її сьогодні, щоб розповісти нашу історію. Розкажіть правду про війну у своїх соціальних мережах, по телевізору. Підтримайте нас у будь-який можливий спосіб. Будь-який — але не тишею. І тоді настане мир. Всім нашим зруйнованим війною містам – Чернігову, Харкову, Волноваху, Маріуполю та іншим – вони вже легенди. Але я мрію, щоб вони були живими та вільними. Вільними як ви на сцені Grammy».

Після звернення Зеленського Джон Ледженд виконав свою пісню Free, разом із ним виступали українська співачка Мікі Ньютон та поетеса Люба Якимчук.

Під час церемонії багато представників музичної індустрії виступили з публічними заявами проти вторгнення росії в Україну та висловили підтримку українському народу.

До речі, виступ Зеленського намагалися також пролобіювати на церемонії кінопремії «Оскар», але організатори відмовилися.

Але, нагадаємо, на церемонії вручення «Оскара» пройшла хвилина мовчання на згадку про загиблих під час війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: