На церемонії «Оскар» пройшла хвилина мовчання на згадку про загиблих в Україні

Читать на русском
На Оскарі-2022 пройшла хвилина мовчання на згадку про загиблих в Україні. Багато зірок прийшли зі стрічками у кольорах українського прапора.

На церемонії вручення кінопремії «Оскар» у Лос-Анджелесі пройшла хвилина мовчання на згадку про загиблих під час війни в Україні.

Про це повідомляє Variety.

«Ми хотіли б хвилиною мовчання висловити нашу підтримку народу України, який нині стикається із вторгненням, конфліктом у межах своїх власних кордонів. Хоча кіно є для нас важливим способом висловити нашу людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичного обслуговування, чистої води та екстреної допомоги. Ресурсів мало, і ми, як глобальна спільнота, можемо зробити більше», – йшлося у повідомленні на екрані.

Акція завершилася закликом: «Ми просимо вас підтримати Україну всіма можливими способами. #StandWithUkraine».

Багато кінозірок прибули на захід із синьо-золотими стрічками в кольорах українського прапора. Зокрема, Джейсон Момоа, Бенедикт Камбербетч, Джеймі Лі Кертіс, Семюель Джексон та інші.

А ось Володимир Зеленський на церемонії не виступив.

Нагадаємо, група європейських політиків та громадських діячів висунула президента України Володимира Зеленського номінантом на Нобелівську премію миру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: