Споживання електрики зростає: у двох областях уже ввели аварійні відключення

Читать на русском
На сході та в центрі України зростає споживання електрики через зниження температури. У Дніпропетровській та Харківській областях уже ввели аварійні відключення світла.

В Україні станом на ранок 11 січня зросло споживання електроенергії через суттєве зниження температури на сході та в центрі країни.

Як повідомляє «Укренерго», у Дніпропетровській та Харківській областях вже застосовуються аварійні відключення світла.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00. Вже з 7:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми були застосовані аварійні відключення», – йдеться у повідомленні компанії.

В окремих областях через поривчастий вітер є пошкодження в мережах операторів системи розподілу – ведуться ремонтні роботи.

У прифронтових регіонах на сході та півдні ситуація з електропостачанням залишається складною через значні пошкодження електромереж через високу активність бойових дій.

Нагадаємо, у Києві електроенергію планують відключати і у «сірих зонах» графіка.

У Міненерго розповіли, скільки ще триватимуть планові відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: