Резніков упевнений, що союзники нададуть Україні танки та винищувачі

Читать на русском
Олексій Резніков упевнений, що Україна зрештою отримає західні танки та винищувачі. Але політичне рішення щодо цього мають ухвалити США, після них підтягнуться інші союзники.
mil.gov.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков упевнений, що Київ зрештою отримає західні танки та винищувачі. Але першими це потрібно зробити США, щоб за ними пішли союзники.

Резніков сказав про це в інтерв'ю виданню Politico.

«Я дуже оптимістичний щодо того, що танки Abrams можливі в майбутньому, і я впевнений, що винищувачі, такі як F-16, F-15 або Gripen зі Швеції, також будуть можливі», – сказав Резніков.

Резніков зберігає оптимізм, незважаючи на всі політичні та матеріально-технічні труднощі, пов'язані з поставками України сучасної зброї рівня НАТО.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Міністр зазначив, що багато поставок, які раніше вважалися недоступними – безпілотники, ракети, артилерія – зрештою надійшли до України.

Резніков упевнений, що партнери України – Велика Британія, Франція та Німеччина — чекатимуть політичного рішення від США: «Я впевнений, що після того, як прибуде перший «Абрамс», у нас будуть «Леопарди», «Мардери» (німецькі бойові машини піхоти) ) та інші типи важкої бронетехніки, такі як танки».

Використання Україною західної зброї не лише допомагає витіснити російські війська з окупованої території, а й дозволяє країнам випробувати свою техніку проти російської армії.

«Ми маємо бойовий полігон в Україні під час цієї війни. Я думаю, що всі країни бачать, як ми використовуємо ці системи, ви знаєте, що ми маємо вісім різних 155-мм артилерійських систем у польових умовах… так що це схоже на змагання між системами, щоб побачити, яка з них виявиться найбільш ефективною», – сказав Резніков.

Найближчими місяцями пріоритетом номер один для України будуть системи протиповітряної оборони.

«Нам потрібно розділити цілі в повітрі — наприклад, для ураження крилатих або балістичних ракет наші системи оборони будуть використовувати ракети типу IRIS-T з Німеччини або наші радянські системи типу «Бук». Проти іранських безпілотників ми можемо використовувати дешевшу техніку, таку як Gepard з Німеччини або Stingers та Starstreak, або іншу техніку від наших партнерів», – сказав Резніков.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів не зволікати із ухваленням рішення щодо систем ППО для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: