У Китаї через сплеск COVID-19 переповнені лікарні і крематорії

Читать на русском
У Китаї через сплеск захворювання на коронавірус переповнені лікарні. Крім того, у Пекіні крематорії не справляються з напливом трупів.
Ілюстративне фотоФото – Unsplash

У Китаї продовжує стрімко зростати рівень захворюваності на COVID-19. Через це у лікарнях людям не вистачає місця.

Про це повідомляє Financial Times.

Загалом за 20 днів грудня в країні виявили коронавірус у 250 мільйонів осіб, що становить 18% від населення країни. Це пов’язано зі скасуванням обмежень, які діяли майже протягом 3 років.

У МОЗ розповіли про ситуацію з COVID в УкраїніВ Україні продовжує знижуватися рівень захворюваності на коронавірус. За минулий тиждень виявили близько 17 тисяч випадків зараження.

Через спалах інфекції у Пекіні та інших містах лікарні переповнені літніми людьми, які прикуті до ліжок. У відділеннях швидкої допомоги та інтенсивної терапії залишилася лише невелика кількість вільних ліжок. Водночас в країні вже ще не запроваджують коронавірусні обмеження.

«Китай офіційно повідомив лише про вісім смертей з 1 грудня. На цьому тижні високопоставлені чиновники охорони здоров'я заявили, що вони звузили визначення того, що являє собою смерть від COVID-19, що дозволило знизити загальну кількість смертей», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у Пекіні через велику кількість смертей крематорії намагаються впоратися з напливом трупів. Тіла померлих внаслідок хвороби також накопичувалися у лікарнях.

Нагадаємо, у Китаї 20 грудня протягом дня заразилися коронавірусом 37 мільйонів людей.

В Україні до 30 квітня 2023 року продовжили карантин, запроваджений через пандемію коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: