Китай скасував усі COVID-обмеження

Читать на русском
Після трьох років жорсткого карантину через пандемію коронавірусу Китай зняв усі обмеження, відкривши свої кордони для мандрівників.

Після трьох років жорсткого карантину через пандемію коронавірусу Китай зняв усі обмеження, відкривши свої кордони для мандрівників.

Про це повідомляє видання Reuters.

Сьогодні, 8 січня, Китай відкрив морські та наземні кордони з Гонконгом і скасував вимогу для мандрівників, які прибули на карантин. Цим рішенням країна демонтувала останню основу політики нульового COVID-19, яка захистила 1,4 мільярда китайців від вірусу, але відрізала їх від решти світу.

Байден заявив, що у США завершилася пандемія коронавірусуДжо Байден заявив, що в США завершилася пандемія COVID-19, однак, за його словами, проблеми через захворювання все ще залишилися, тому працюють над їхнім усуненням.

«Я така щаслива, така щаслива, така схвильована. Я не бачила своїх батьків багато років», - сказала мешканка Гонконгу Тереза Чоу.

Мандрівники почали массово прибувати в Китай повітрям, землею та морем. Довгі черги утворилися біля стійок реєстрації міжнародного аеропорту Гонконгу на рейси до материкових міст, включаючи Пекін, Тяньцзінь та Сямень. Гонконзькі ЗМІ підрахували, що зараз там перебувають тисячі людей.

«Мої батьки не в хорошому здоров'ї, і я не могла повернутися, щоб побачити їх, навіть коли вони хворіли на рак товстої кишки, тому я дуже рада повернутися і побачити їх зараз», - додала Чоу.

Інвестори також сподіваються, що відкриття пожвавить економіку Китаю вартістю 17 трильйонів доларів, яка зазнає найповільнішого зростання майже за півстоліття. Однак раптова зміна політики вже спровокувала масову хвилю зараження, яка заполонила деякі лікарні та спричинила збої в бізнесі.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року в Китаї через сплеск COVID-19 було переповнено лікарні та крематорії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: