Китай занепокоєний невдачами рф в Україні – ЦРУ

Читать на русском
Сі Цзіньпін занепокоєний через повномасштабне вторгнення росії в Україну а також через провали російської армії.
Вільямс БернсФото – AP

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що повномасштабний наступ рф на Україні та провал початкового нападу викликали занепокоєння у лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Про це він сказав у програмі американського громадського телебачення PBS, повідомляє Голос Америки.

«Я не думаю, що хтось ще з іноземних лідерів приділяв таку пильну увагу цій війні та поганим військовим результатам росії, ніж Сі Цзіньпін, коли він думає про власні амбіції на Тайвані та в інших країнах», – зазначив Бернс.

Війна росії проти України: як змінювалася риторика офіційного КитаюЯку позицію займає Китай щодо вторгнення росії в Україні, які заяви робили офіційні особи – на інфографіці.

За його словами, спостерігати за реакцією КНР на війну в Україні було цікаво, адже перед вторгненням путін і Цзіньпін заявили про «безмежну дружбу». Втім, їхнє партнерство проявилося з часом, коли Китай відмовився постачати зброю росії.

«Виявляється, що це партнерство насправді має певні межі, принаймні з точки зору небажання президента Сі надавати путіну військову допомогу, про яку він просив під час війни в Україні», – підсумував глава ЦРУ.

Нагадаємо, китайський лідер Сі Цзіньпін протягом останніх тижнів доручив уряду налагодити тісніше економічні співвідносини з росією.

Також у ГУР розповіли, що російська армія поки що не отримала від Китаю жодної балістичної ракети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: