Бразилія готова продати Україні сотні тисяч снарядів для німецьких установок Gepard – ЗМІ

Читать на русском
Бразилія має намір продати Україні близько 300 тисяч боєприпасів для німецьких зенітних самохідних установок Gepard.
фото альянс / дпа | Карстен Редер

Бразилія має намір продати Україні близько 300 тисяч боєприпасів для німецьких зенітних самохідних установок Gepard. Це дасть можливість використовувати їх на фронті якнайшвидше.

Про це пише видання Business Insider.

У Зеленського відреагували на рішення БундестагуРішення німецького Бундестагу щодо постачання важкого озброєння для України стало «цвяхом у труну путінського лобізму» в Європі.

Як відомо, Німеччина погодилася поставити ЗСУ 50 зенітних танків Gepard, проте у виробника Kraus-Maffei Wegmann залишалося лише 23 тисячі снарядів - їх вистачило б лише на кілька хвилин роботи.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що без снарядів ЗСУ будуть просто марними і в такому разі Києву доведеться від них відмовитися.

Необхідні снаряди могли бути у Йорданії, Румунії, Бразилії та Катару.

За інформацією видання, Міноборони України вдалося самостійно домовитися про постачання боєприпасів для німецької військової техніки.

Нагадаємо, 26 квітня стало відомо, що німецький уряд дозволить постачання Україні ЗСУ Gepard. Також повідомлялося, що через брак снарядів Україна може їх здобути не раніше літа.

28 квітня Бундестаг проголосував за надання Україні тяжкої зброї для боротьби з агресією рф. На рішення Бундестагу відреагували на ОПУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: