Україна прагне стати хабом «зеленої» енергетики для ЄС – Зеленський

Читать на русском
Україна в рамках оновлення енергетичної системи після війни прагнутиме стати хабом «зеленої» енергетики для ЄС.
фото ОПУ

Україна в рамках оновлення енергетичної системи після війни прагнутиме стати хабом «зеленої» енергетики для ЄС.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив на зустрічі із віце-президентом Єврокомісії з питань Європейського зеленого курсу Франсом Тіммермансом, який приїхав до Києва 9 січня, пише інтернет-представництво глави держави.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Ми вже маємо визначитися, якою має бути генерація в Україні, якою має бути незалежна енергогенерація в Європі в майбутньому. Тому що в цій війні ми переможемо, але сусідство з росією залишиться. І тому ЄС має бути незалежним від будь-яких рішень росії». Тут ми бачимо себе як надійного партнера із «зеленої» енергетики», - зазначив глава держави.

Під час зустрічі Зеленський також розповів Тіммермансу, якої допомоги потребує Україна для проходження опалювального сезону. При цьому було наголошено на важливості подальшого посилення санкційного тиску на Росію, зокрема в енергетичній сфері.

Раніше стало відомо, скільки часу доведеться відновлювати українську енергосистему після обстрілу.

За інформацією ЗМІ, Україна створила стратегію захисту об'єктів енергетичної інфраструктури у зв'язку із постійними ворожими атаками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: