У Києво-Печерській лаврі сьогодні прозвучала і ще звучатиме щира молитва за Україну – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 7 січня, 318-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

У Києво-Печерській лаврі сьогодні, 7 січня, прозвучала і ще звучатиме щира молитва за Україну. Цей день уже став історичним для України та для духовної незалежності нашого народу.

Про це керівник держави Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні до українців.

Основне зі звернення президента України:

  • Ще раз вітаю з Різдвом Христовим усіх, хто святкує сьогодні, у цей день, який уже став історичним для України, для духовної незалежності нашого народу. Я був радий сьогодні бачити, скільки людей, скільки наших воїнів прийшли на службу Божу у храм Києво-Печерської лаври – у те святе місце, яке є одним із витоків української культурної традиції. Дуже важливо, що у лаврі сьогодні прозвучала і ще звучатиме щира молитва за Україну. І що ніхто більше не буде робити українське чужим у лаврі.

  • Підписав сьогодні укази про введення в дію рішень РНБО – відбулося чергове засідання. По-перше, ми затвердили загальний план роботи РНБО в цьому році. Це буде точно не менш потужно, ніж у попередні роки, і головний пріоритет – це убезпечення нашої незалежності, зміцнення нашої здатності оборонятись – усіма кроками, які необхідні, усіма засобами, які спрацюють.

  • По-друге, є проміжний підсумок у роботі щодо багатьох громадян росії та повʼязаних з нею осіб, які виправдовують війну, допомагають її вести чи оспівують державу-терориста. Сьогодні є перший такий санкційний список – будуть наступні рішення щодо санкцій проти таких осіб.

  • Усі, чий голос звучить в унісон із гуркотом російської артилерії, будуть ізольовані від цивілізованого світу. І, до речі, світ сьогодні вкотре зміг переконатися, наскільки брехливі будь-які слова будь-якого рівня, які звучать із Москви. Вони щось там казали про нібито припинення вогню... Але реальність – це російські снаряди, які знову били по Бахмуту та інших українських позиціях.

  • Укотре підтвердилося: тільки вигнання російських окупантів з української землі та ліквідація будь-яких можливостей росії тиснути на Україну та всю Європу означатиме відновлення тиші, безпеки й миру. Заради цього працюємо ми, саме на це спрямована допомога наших партнерів, саме таку мету зараз має весь цивілізований світ.

Також Зеленський привітав православних українців із святом Різдва Христового, побажав миру та благополуччя.

Нагадаємо, що Зеленський призупинив громадянство 13 священників УПЦ МП.

Раніше Зеленський привітав нового спікера Палати представників США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: