Росії не вдасться приховати у тиші її підготовку до нової хвилі агресії – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 5 січня, 316-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Україна має використати найближчий час – січень і початок лютого, щоб бути готовими до будь-яких спроб терористів ввести в дію нові мобілізаційні ресурси росії.

Про це глава держави повідомив у своєму вечірньому зверненні.

Основне зі звернення президента України:

  • Сьогодні був черговий активний дипломатичний день – ще чотири лідери держав-партнерів повністю поінформовані про українські оборонні потреби і про найближчі плани держави-терориста.

  • Росії не вдасться приховати у тиші її підготовку до нової хвилі агресії проти України і всієї Європи. Світ знатиме у всіх деталях – як і коли агресор готує нову ескалацію у цій війні. І кожен новий мобілізаційний крок росії буде відомий світу ще до того, як росія його здійснить. Ми це забезпечимо.

  • З усіма лідерами обговорюю обовʼязково дві речі – більше оборонної підтримки для нашої держави, тобто більше зброї для нашої армії, та більше захисту усім українцям – захист на землі, в небі і на морі.

  • Моя сьогоднішня розмова з премʼєр-міністром Хорватії Пленковичем була не тільки змістовною, як і завжди, але й доволі надихаючою.

  • Розмова з президентом Латвії сьогодні також була присвячена тому шляху, який має пройти увесь наш континент, щоб після поразки російської агресії була гарантована по-справжньому надійна безпека.

  • Відзначу також розмову з президентом Туреччини Ердоганом – вона стосувалась багатьох елементів безпеки в нашому Чорноморському регіоні. Дякую президенту Ердогану за підтримку нашої держави і необхідності саме чесного відновлення безпеки України та усієї Європи на основі відновлення нашої територіальної цілісності.

  • І окремо хочу сьогодні подякувати президенту Байдену і канцлеру Шольцу – за рішення посилити нашу оборону, дуже вагоме рішення. Матимемо ще одну батарею Петріот і потужну бронетехніку – це дійсно велика перемога для нашої держави. Всі деталі і терміни будуть завтра – після моєї розмови з паном канцлером.

  • Сьогодні ж провів і засідання Ставки – присвячене передусім потребам Збройних Сил України та усіх наших Сил оборони і безпеки. Ми розуміємо, що маємо використати найближчий час – січень і початок лютого, щоб бути готовими до будь-яких спроб терористів ввести в дію нові мобілізаційні ресурси росії.

  • Я хочу сьогодні відзначити наших бійців Пʼятдесят четвертої окремої механізованої бригади, які вже багато місяців успішно утримують позиції на Бахмутському напрямку. А також – бійців Тридцять пʼятої бригади морської піхоти за поступове, крок за кроком, звільнення наших територій на Донецькому напрямку.

При цьому, український лідер також звернувся до росіян із закликом до перемир'я.

Основне зі звернення Зеленського російською мовою:

  • 15-го ноября была представлена Украинская формула мира. Один из её пунктов предусматривает выведение российских оккупационных войск с территории нашей страны. Это – гарантированный и надёжный способ прекратить огонь, человеческие потери и вообще войну. По состоянию на утро того же дня количество убитых российских солдат было 82 тысячи.

  • 12 декабря россия получила предложение начать выполнение Формулы мира с вывода оккупационных войск именно на Рождество. По состоянию уже на тот день количество убитых российских солдат было почти 95 тысяч.

  • Оба наши предложения руководители вашей страны, видимо, не услышали... Там, где они, видимо, глубоко и не слышно.

  • По состоянию на сегодня вы потеряли убитыми на этой войне уже почти 110 тысяч своих солдат.

  • Сейчас они хотят использовать Рождество как прикрытие, чтобы хоть ненадолго остановить продвижение наших парней на Донбассе и подогнать ближе к нашим позициям технику, боеприпасы и мобилизованных. Что это даст? Только очередное увеличение счёта потерь.

  • Все в мире знают, как Кремль использует передышки на войне, чтобы продолжить войну с новой силой. А чтобы закончить войну быстрее, нужно совсем другое. Нужно, чтобы граждане россии нашли в себе смелость хотя бы на 36 часов хотя бы во время Рождества освободиться от своего позорного страха перед одним человеком в кремле.

  • Закончить войну – это закончить агрессию вашего государства. Даже когда ваши ракеты и дроны не бьют по нашим городам, террор на оккупированных территориях продолжается.

  • И война закончится – тогда, когда ваши солдаты или уйдут, или мы их выгоним. Так что, пусть забирают унитазы – они им в пути понадобятся – и возвращаются к себе. ЗА нашу границу. От 1991 года.

Нагадаємо, що Зеленський попередив українців про підготовку країною-агресором нових атак іранськими дронами-камікадзе.

Раніше Зеленський продовжив безвізовий режим для громадян Британії.

Також «Слово і діло» традиційно зібрало обіцянки Зеленського протягом десятого місяця повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: