Зведення Генштабу: незважаючи на «перемир'я», окупанти продовжують обстріли позицій ЗСУ

Читать на русском
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала удари по 21 району зосередження ворога, а також три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.
Генштаб ЗСУ

Незважаючи на оголошений «режим припинення вогню», російські загарбники продовжують обстрілювати позиції українських підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці.

«Авіація Сил оборони України протягом доби завдала удари по 21 району зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А наші ракетники і артилеристи уразили 4 райони зосередження живої сили і 2 склади боєприпасів ворога», - йдеться в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що російські загарбники продовжують обстрілювати позиції українських підрозділів з танків, мінометів та ствольної артилерії, незважаючи на оголошений так званий «режим припинення вогню».

Може стати загрозою: британська розвідка розповіла про ситуацію біля КремінноїПоблизу Кремінної, що на Луганщині, продовжуються бої. Ця ділянка фронту може стати загрозою для окупантів на Бахмутському напрямку.

Водночас, протягом доби противник завдав авіаудару та здійснив 7 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Крім того, небезпека ворожих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України.

Ворог зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Лиманському напрямках та намагається покращити тактичне положення на Куп’янському напрямку. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському - продовжує вести активну оборону на раніше зайнятих рубежах.

На Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На Слобожанському напрямку загарбники обстріляли райони населених пунктів Стрілеча, Стариця, Вовчанськ та Огірцеве Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках вогневу активність ворога зафіксовано біля 13 населених пунктів. Зокрема це - Іванівка, Дворічна, Гряниківка, Котлярівка, Берестове і Вишневе на Харківщині та Площанка, Невське, Червонопопівка і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв понад 15 населених пунктів. Серед них - Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Майорськ та Нью-Йорк на Донеччині.

На Авдіївському напрямку ворожого вогневого впливу зазнали Бердичі, Авдіївка, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку загарбники обстріляли Велику Новосілку, Вугледар, Пречистівку та Микільське Донецької області.

Росіяни можуть підірвати дамбу у Сватовому, щоб уповільнити просування ЗСУ – ЦНСРосійські окупанти можуть підірвати дамбу Сватівського водосховища на Луганщині, щоб сповільнити ЗСУ.

На Запорізькому напрямку під вогневе ураження потрапили райони 16 населених пунктів. Серед них - Времівка на Донеччині та Ольгівське, Полтавка, Малинівка, Дорожнянка, Залізничне, Лугівське, Щербаки і Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від мінометних та артилерійських обстрілів постраждала цивільна інфраструктура в районах 17 населених пунктів. Зокрема це - Республіканець, Новоберислав, Бургунка, Херсон, Іванівка, Понятівка, Інгулець, Інженерне, Микільске та Придніпровське.

У Генштабі поінформували, що на тимчасово захоплених територіях, в місті Мелітополь та населеному пункті Приазовське Запорізької області, загарбники зупинили трансляцію усіх українських телеканалів, транслюється тільки російське телебачення.

Нагадаємо, що у Соледарі тривають важкі бої, але місто під контролем ЗСУ, попри фейкові заяви окупантів.

Раніше у ЗСУ повідомили, що росіяни втратили глибокий тил на Таврійському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: