Держдеп США назвав цинічним оголошення путіним так званого «перемир’я»

Читать на русском
Росіяни намагатимуться використати будь-яку тимчасову паузу в боях, щоби перепочити, переозброїтися, перегрупуватися і, зрештою, атакувати повторно.
Ілюстративне фото

Влада Сполучених Штатів вважає, що заява президента рф путіна про нібито оголошення режиму припинення вогню на фронті з нагоди Різдва є цинічною та спрямована на те, щоби зібратися силами для нових атак по Україні.

Про це речник Державного департаменту США Нед Прайс повідомив під час брифінгу в Вашингтоні.

«З нашої точки зору, є одне слово, яке описує це в найкращий спосіб – «цинізм». Це значною мірою цинічно, бо (оголошення – ред.) з’явилося лише через кілька днів після того, як москва провела новорічні атаки проти цивільної інфраструктури України»,- зазначив представник американського відомства.

Згідно з його словами, країна-агресор й раніше послідовно намагалася вражати центри цивільного життя.

Росії не вдасться приховати у тиші її підготовку до нової хвилі агресії – звернення ЗеленськогоПрезидент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 5 січня, 316-го дня війни проти російських окупантів.

При цьому, Прайс також нагадав про заяву держсекретаря США під час підсумкової пресконференції минулого року. Тоді Блінкен висловив прогноз, що росіяни намагатимуться використати будь-яку тимчасову паузу в боях, щоби перепочити, переозброїтися, перегрупуватися і, зрештою, атакувати повторно.

Як зазначає Прайс, саме тому нинішню заяву російського лідера не можна вважати припиненням вогню.

«Якби росія дійсно серйозно ставилася до миру, до припинення цієї війни, вона вивела б свої війська із суверенної території України», - зазначив представник Держдепу США.

Нагадаємо, сьогодні росія оголосила «режим припинення вогню» на Різдво. Таке доручення нібито путін дав голові Міноборони росії Сергію Шойгу.

У Зеленського відповіли, що заява путіна про «припинення вогню» на лінії фронту в Україні на Різдво – це виключно пропагандистський жест і банальний прийом.

У МЗС Німеччини також прокоментували псевдоперемир'я путіна.

Як відомо, влада США скептично ставиться до рішення рф запровадити «різдвяне перемир'я», таким чином країна-агресор може намагатися знайти кисень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: