«Лицемірство залиште собі»: в ОПУ відреагували на заяви рф про так зване перемир'я на Різдво

Читать на русском
Заява президента рф владимира путіна про припинення вогню на лінії фронту в Україні на Різдво - це виключно пропагандистський жест і банальний прийом.
фото ОПУ

Заява президента росії владимира путіна про «припинення вогню» на лінії фронту в Україні на Різдво – це виключно пропагандистський жест і банальний прийом.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у четвер, 5 січня, коментуючи ЗМІ сьогоднішню заяву рф.

Пастка та пропаганда: Подоляк прокоментував заклик патріарха Кирила до «перемир'я»Подоляк назвав заклик патріарха Кирила до перемир'я на Різдво пропагандою та цинічною пасткою, адже РПЦ підтримує війну й геноцид українців.

«Безумовно, це винятково пропагандистський жест. І нічого більше. Росія всіляко намагається хоча б на якийсь час знизити інтенсивність боїв та інтенсивність ударів по своїх логістичних центрах для того, щоб отримати час на проведення допмобілізації, будівництво масштабних укріплень на захоплених територіях та перегрупування армії. Це не вдалося зробити тими чи іншими військовими способами. Тому в хід пішли стандартні інформаційні хитрощі», – сказав він.

Крім того, вважає Подоляк, росія хоче показати нібито «гуманістичні підходи у війні» і спробувати переконати європейців з тим, щоб вони почали тиснути на Україну.

«Завдання у них одне: «негайний стіл переговорів, ухвалення російського ультиматуму, нова лінія розподілу». Ось цинічний зміст вказівки путіна про «тимчасове припинення вогню». Банальний прийом. У цьому немає жодного бажання припинити війну», – додав радник голови ОПУ.

Свою думку він також озвучив у Twitter. Там Подоляк нагадав, що саме росія атакує чужу територію.

«Перше. Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить рф. Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території..Друге. Рф має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир'я». Лицемірство залиште собі…», – написав він.

Нагадаємо, сьогодні росія оголосила про «режим припинення вогню» на Різдво. Таке доручення начебто путін дав голові Міноборони рф Сергію Шойгу.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомляли, що тимчасового припинення вогню на Новий рік не буде, оскільки окупанти досі на нашій землі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: