Швейцарія розширила список санкцій проти росії – подробиці

Читать на русском
Уряд Швейцарії схвалив рішення про запровадження санкцій проти 141 фізичної та 49 юридичних осіб, згаданих у дев’ятому санкційному пакеті Європейського союзу.

У среду, 21 грудня, Швейцарія розширила санкційний список проти росії у зв'язку з прийнятими ЄС новими обмеженнями через постачання іранських безпілотників до країни-агресора та продовження війни в Україні.

Про це повідомляє федеральна рада Швейцарії.

Як зазначається, сьогодні уряд Швейцарії схвалив рішення про запровадження санкцій проти 141 фізичної та 49 юридичних осіб, згаданих у дев’ятому санкційному пакеті Європейського союзу, через агресію російської федерації проти України.

Захід продовжує постачати росії мікрочіпи в обхід санкцій – ReutersЯк зазначається, з квітня по листопад США та низка європейських країн поставили росії чіпів на 777 млн доларів.

Федеральна рада повідомляє, що це фізичні та юридичні особи, які вчинили дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України. Зокрема це депутати Думи рф, міністри, люди та компанії, які займаються пропагандою, військові та різні види російських збройних сил.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 16 грудня, ЄС офіційно погодив дев'ятий пакет санкцій проти рф. Це вийшло завдяки тому, що Польща припинила блокування через небажання ЄС вносити до списку санкцій російське зерно.

Міністерство фінансів та Державний департамент США 15 грудня оголосили про введення санкцій проти фінансових компаній, пов'язаних з рф, олігарха Володимира Потаніна і членів його сім'ї, мережі його підприємств і установ, а також інших осіб, пов'язаних з урядом країни-агресора.

Також влада США 9 грудня ввели санкції проти Повітряно-космічних сил росії та 924-го Держцентру безпілотної авіації у зв'язку із закупівлями іранських безпілотників.

Раніше ми повідомляли, що російський рубль обвалився до найнижчого рівня з початку травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: