Не може бути виправдання обстрілам рф української інфраструктури – генсек ОБСЄ

Читать на русском
Не може бути жодного виправдання атакам рф на цивільну інфраструктуру і міста по всій Україні, що наражають на небезпеку мільйони громадян.

Не може бути жодного виправдання атакам рф на цивільну інфраструктуру і міста по всій Україні, що наражають на небезпеку мільйони громадян.

Про це повідомила генеральний секретар ОБСЄ Гельга Марія Шмід в інтерв'ю Укрінформу.

Відновлення енергетичної інфраструктури України: чим допомагають союзникиСША, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

«Я шокована атаками на цивільну інфраструктуру та міста по всій Україні. Не може бути жодного виправдання таким діям, які продовжують наражати на небезпеку мільйони українців», - заявила Шмід.

Вона додала, що ці напади, що порушують доступ до основних послуг – водо-, електро- та теплопостачання – «лягають величезним тягарем як на уряд, так і на населення, особливо із настанням зими».

«Ми віддані підтримці України та її народу та перебуваємо у постійному контакті з нашими партнерами на місцях, вивчаємо, як ми можемо нарощувати та координувати наші зусилля на цьому напрямі. Я вкотре наголосила на нещодавній міжнародній Конференції на підтримку стійкості цивільного населення в Україні, яка зібрала понад 1 млрд євро для подальшої підтримки України та її народу. Ця підтримка є життєво важливою, і я дуже пишаюся тим, що ОБСЄ може відігравати свою роль», - заявила генсек ОБСЄ.

Раніше в Кабміні повідомили, що Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням військових ризиків.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, новорічні свята відбудуться без аварійних відключень світла, якщо не буде обстрілів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: