Подоляк пояснив, чому росія істерично вимагає переговорів

Читать на русском
Україна не зацікавлена в переговорах з кримінальниками, майбутніми підсудними на міжнародному трибуналі
Михайло ПодолякAssociated Press

Російський терористичний режим прагне за всяку ціну нав'язати Україні переговори, оскільки планує виграти час і піти від відповідальності за розв'язання агресивної війни.

Про це розповів радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі Національного телемарафону.

За словами Подоляка, Україна не зацікавлена в переговорах з кримінальниками, майбутніми підсудними на міжнародному трибуналі.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

«Росія прийшла на чужу територію. Росія вбиває масово людей і робить це тому, що досі вважає, якщо вона не програє, а що завгодно, що вони пропонують в рамках переговорний процес — це не програш росії, тоді вони не будуть відповідати за всі ці злочини» - зазначив він.

При цьому Україна розуміє, що будь-які переговори з рф - це зняття з неї відповідальності за воєнні злочини, відсутність імпульсу трансформації рф в адекватну державу і, найголовніше, передумови для вирощування в росії реваншизму.

«Набере обертів такий процес, як реваншизм. Вони й так нас ненавиділи, а після цих 10 місяців війни, вони нас будуть ненавидіти до неможливості. Вони захочуть компенсувати це приниження, яке сьогодні відчувають» - пояснив радник глави ОПУ.

Росіяни зараз планують зафіксувати на переговорах три речі:

  • уникнення відповідальності за масові воєнні злочини та піднесення цього, як перемогу росії;
  • оперативно-тактична пауза для зміцнення фронту;
  • фіксація лінії розмежування, заморозка конфлікту, щоб упорядковувати свою армію, переоснастити її, знайти нову зброю і спробувати знову знищити Україну через деякий час.

«Десь в Ірані, КНДР або Білорусі РФ потрібно знайти зброю — стару, радянську, тому що більше нічого нового у них немає» - додав Подоляк.

Тим часом російський диктатор володимир путін намагається зняти з себе відповідальність за ведення тривалої війни проти України. Зокрема, тому він частіше говорить, що росія прагне припинити бойові дії.

У США бачать три різні моделі завершення війни в Україні шляхом переговорів. Дві з яких неприйнятні для української сторони, оскільки передбачають часткову втрату територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: