Данілов передрік росії перетворення на «колонію сусідньої країни»

Читать на русском
Данілов прямо не назвав Китай, але дав зрозуміти, що саме ця держава може стати новим власником росії та спричинити багато проблем
Олексій ДаніловThe Globe and Mail

У 2023 році росія може зайти так далеко, що стане «колонією» для однієї дуже великої сусідньої країни, після чого ситуація стане дуже небезпечною, небезпечнішою, ніж є зараз.

Про це сказав Секретар РНБО Олексій Данилов в ефірі Національного телемарафону.

За його словами, точка зору, що 2023 рік буде легким, рф на останньому подиху й так далі - неправильна. У рф можуть з'явитися господарі, що дуже сильно змінить ситуацію.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

«Ми на сьогодні спостерігаємо, що певна країна-сусід вже поступово забирає рф під себе, тому що у неї там є свої інтереси. І це дуже-дуже небезпечна тенденція для всього світу, в тому числі для нас... Я маю на увазі ті процеси, які відбуваються. На них треба дуже уважно звертати увагу» - зазначив він.

Данілов прямо не назвав Китай, але дав зрозуміти, що саме ця держава може стати новим власником росії та доставити багато проблем. Тому що ручний російський військовий блок ОДКБ для України взагалі ніякої небезпеки не несе.

«Я говорю про набагато складніші речі - це країни, які володіють ядерною зброєю, з якими росія може помінятися ядерними технологіями на ракети, яких немає у росії» - додав він.

Раніше директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс заявив, що повномасштабний наступ росії на Україну і провал початкового нападу викликали занепокоєння у лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

При цьому Китай поглиблює відносини з країною-вигнанцем після початкового дистанціювання від неї. Так, КНР має намір збільшити імпорт російської нафти, газу та сільськогосподарських товарів. Також планується посилити енергетичне партнерство в Арктиці та збільшити китайські інвестиції в російську інфраструктуру, зокрема залізниці та порти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: