Світові ринки акцій та облігацій втратили понад $30 трильйонів цьогоріч – FT

Читать на русском
Світові ринки акцій та облігацій втратили понад 30 трильйонів доларів у 2022 році. Це найвищий показник після глобальної фінансової кризи 2008 року.
Фото pmg.ua

Світові ринки акцій та облігацій втратили понад 30 трильйонів доларів у 2022 році. Це найвищий показник після глобальної фінансової кризи 2008 року.

Про це повідомляє The Financial Times.

Відомо, що найтяжчі втрати на ринках спричинили інфляція, зростання відсоткових ставок та війна росії проти України, яка порушила ланцюжки глобальних постачань.

«Широкий індекс акцій розвинених і ринків, що розвиваються, MSCI All-World втратив п’яту частину своєї вартості. Також індекс S&P 500 упав на 19%, індекс біржі Nasdaq – на 33%. Індекси китайських бірж скоротилися на 22% у юані та на 28% у доларовому вираженні, індекс MSCI Europe — на 16% у доларовому вираженні та на 11% у євро», – йдеться в повідомленні.

Водночас ринок криптовалют у 2022 році втратив $1,7 трлн.

Варто зауважити виробник Tesla втратив майже дві третини своєї вартості, виробник чипів Nvidia – 50%, Apple та Microsoft – майже 30%, материнська компанія Google Alphabet – 40%.

Нагадаємо, Європа зазнала втрат приблизно на 1 трлн доларів від стрімкого зростання цін на енергоносії внаслідок російсько-української війни.

Також повідомляли, що російський рубль опустився до найнижчого рівня з початку травня. Станом на середу, 21 грудня, курс долара на Московській біржі піднявся вище 70 рублів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: