Президент анонсував створення у 2023 році Українського агентства міжнародної допомоги

Читать на русском
Володимир Зеленський анонсував створення у 2023 році Українського агентства міжнародної допомоги, що сприятиме розширенню співпраці з партнерами.
president.gov.ua

Володимир Зеленський анонсував створення у 2023 році Українського агентства міжнародної допомоги, що сприятиме розширенню співпраці з партнерами.

Про це президент України заявив на конференції «Війна і нові горизонти у світі».

Агентство допоможе іншим державам зберігати і розвивати стійкість і створить додаткові лінії співпраці з партнерами.

«Нам потрібен інструмент, який дозволить нашій державі бути суб'єктом реагування на кризові ситуації у світі. Наша присутність має бути відчутною абсолютно всім. У нашій допомозі мають бути всі зацікавлені», — розповів Зеленський.

За його словами, за приклад можна взяти співпрацю України з партнерами у галузі продовольчої безпеки та діджиталізації.

Президент також анонсував перезавантаження міжнародних відносин із десятками країн Африки. Зокрема, у наступному році там відкриють нові посольства України.

«Латинська Америка, Індія, азійські країни, зокрема, Китай та Південно-Східна Азія, увесь регіон островів Індійського і Тихого океанів - Україна має знайти формат свого лідерства у стратегічних процесах у кожному з цих регіонів. Роль дипломатичного корпусу України при цьому буде визначальною», – додав він.

Нагадаємо, під час конференції Володимир Зеленський заявив, що готовий здійснювати нові візити за кордон, якщо вони матимуть стратегічне значення для перемоги України.

За приклад він навів нещодавні відвідини США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: